G&B biedt haar klanten een ruim assortiment van vis, schaal- en schelpdieren. Elke dag zijn onze gespecialiseerde en ervaren inkopers bezig om vis in te kopen die zo vers mogelijk is. Dit doen wij op de afslagen of via onze leveranciers in zowel binnen- als buitenland.

Daarnaast besteden we veel aandacht aan het feit dat de vis gevangen is op een duurzame en maatschappelijke manier. Tegenwoordig is dit voor veel partijen van belang. G&B heeft besloten om hier in mee te gaan, omdat ook wij willen dat onze volgende generatie nog van de huidige vissoorten kan genieten.

De schaal- en schelpdieren komen voor het grootste gedeelte uit onze eigen woonplaats, Yerseke. Dit betekent dus dat we elke dag verse aanvoer hebben van schelpjes, mosselen, oesters, kreeften en krabben. De kans is groot dat u als klant ’s avonds een visgerecht serveert van producten die diezelfde ochtend nog in de zee zaten. Ons ruime assortiment kunnen we onderverdelen in verschillende categorieën: Noordzee vis, importvis, schaal- en schelpdieren, diepgevroren assortiment en diversen.

Alle verse vis die dagelijks bij G&B binnenkomt, wordt verwerkt naar de wens van de klant. Dagelijks zijn er vier fileerders fulltime bezig om alle hele vis te versnijden naar filet. Dit zorgt ervoor dat de filets die we verkopen altijd vers gesneden en van topkwaliteit zijn.

Het hele proces, van hele vis tot aan filet, voeren wij dus zelf uit. De vis komt bij ons binnen, wordt geschubd en daarna gefileerd. Ontvellen en portioneren naar gewicht zijn eveneens diensten die wij onze klanten aanbieden.

Tot slot verpakken wij alle producten naar de wens van de klant. Dit kan betekenen dat wij de vis vaccumeren, in folie verpakken of welke andere manier dan ook.

De Noordzee is een zee die goed gevuld is met vele soorten vis. Wij als Nederlanders hebben het geluk dat ons land aan deze zee grenst en dat we dus dagelijks verse aanvoer van vis hebben die gevangen wordt in de Noordzee. De bekendste soorten vis uit de Noordzee zijn vooral tong, tarbot, griet, poon, rog, zeebaars en kabeljauw.

Onze inkopers zijn er dagelijks mee bezig om deze verse vis in te kopen op allerlei verschillende visafslagen in Nederland. Elke vrijdag bezoekt Marco de visveiling in Vlissingen, hij zorgt er dan persoonlijk voor dat beste vis wordt ingekocht. Tussen het lossen van de schepen en het vervoeren van de vis naar Yerseke zit soms maar enkele uren verschil. Dit betekent dus dat vis supervers bij ons binnenkomt.

De vis die niet uit de Noordzee komt, verdelen we onder de categorie importvis. Deze vis kopen we in bij onze leveranciers in Noorwegen, Denemarken, Griekenland en Nederland. Dit assortiment bestaat voornamelijk uit gekweekte dorade en zeebaars, afkomstig uit Turkije en Griekenland. Deze vissoorten hebben we in verschillende soorten en maten.

Tonijn en zwaardvis zijn eveneens geïmporteerde soorten vis die erg in trek zijn bij de Nederlanders. Deze vissoorten worden altijd al in filetvorm aangeleverd. Uiteraard is het ook mogelijk om een hele tonijn of zwaardvis te bestellen.

Koolvis, heek, vlaswijting en heilbot zijn vissoorten die vooral gevangen worden in de Noord-Atlantische Oceaan. Deze vissoorten worden eveneens dagelijks geleverd aan G&B vanuit Noorwegen en Denemarken.

De meest bekende en verkochte vissoort is en blijft zalm. Zalm wordt gekweekt in Noorwegen. G&B koopt de zalm rechtstreeks in bij leveranciers uit Noorwegen. De zalm worden dan naar Nederland geïmporteerd, waar onze fileerders ze weer omsnijden naar filet.

Naast alle verse vis die wij u te bieden hebben, beschikken we ook over een grootschalig diepvriesassortiment. Hieronder een kleine greep uit onze producten.

  • Gamba’s en scampi black tiger
  • Pangasius- en tilapiafilet
  • Mosselvlees
  • Kabeljauwhaas en -filet
  • Los gevroren coquilles (Clearwater)  en coquilles blok gevroren (2.27kg)
  • Tonijn-, zwaardvis- en botervissteaks
  • Roodbaarsfilet, tongscharfilet, tongscharrollen naturel, tongscharrollen met zalm en zeeduivelfilet.

Het hele assortiment is te breed om op te noemen. Neem dus voor meer informatie contact met ons op.

Naast de Noordzee biedt de Oosterschelde, Waddenzee en Grevelingmeer ons ook veel mooie producten. Dit betekent niet alleen dat we dagelijks verse aanvoer van vis hebben, maar ook van schaal- en schelpdieren. In Yerseke zijn de grootste leveranciers gevestigd met betrekking tot mosselen, oesters, schelpjes en kreeften en krabben.

Dit betekent dat al deze producten vers en levend in Yerseke aan land komen. Ze worden dan verwerkt en klaargemaakt voor transport. G&B heeft altijd beschikking over de meest verse producten, omdat we ze altijd zelf ophalen bij onze leveranciers. Dit gebeurt meestal ’s ochtends vroeg. Diezelfde dag leveren wij deze producten ook nog bij onze klanten. Versheid en kwaliteit is dus gegarandeerd.

Naast verse vis, schaal- en schelpdieren en diepvriesproducten, hebben we een uitgebreid assortiment van overige producten die uit de zee komen. Denk bijvoorbeeld aan allerlei verschillende soorten zeewieren en zeegroenten, zoals zeekraal en lamsoor.

Gerookte vis kan uiteraard niet ontbreken in ons assortiment. Gerookte zalm, makreel en heilbot zijn de meest verkochte soorten. Deze vissoorten bieden wij u aan in verschillende soorten en maten. Salades met kingkrab, zalm, garnalen en andere soorten vis hebben wij ook in ons assortiment.

Van garnalen hebben wij eveneens een zeer ruim assortiment. Denk dan aan de bekende grijze garnaal, ook wel Hollandse garnaal genoemd, garnalen Noorse 4, Noorse 1, Noorse A en jumbo.

Verschillende soorten viseitjes, zoals zalm, haring en steur, ook wel kaviaar genoemd, zijn ook aanwezig in ons assortiment.