Ambachtelijke en duurzame productie zijn belangrijke waarden van ons bedrijf. Een combinatie van professionele vakslagers met passie voor vlees en de juiste samenwerking met leveranciers, zorgt voor een kwaliteitsvol eindproduct.

Vis- en vleeshandel G&B heeft een uitgebreid assortiment kwaliteitsvlees.

– Rundvlees (grain- en grassfed)

– Kalfsvlees rosé en blank (Hollands)

– Lamsvlees (Nieuw-Zeeland)

– Varkensvlees (Hollands en Iberico)

– Wild en gevogelte

– Vleeswaren

Voordat het vlees bij de klant geleverd wordt, gaat er meestal nog een uitgebreid proces aan vooraf. G&B probeert zoveel mogelijk werkzaamheden in dit proces zelf uit te voeren. Dit zorgt ervoor dat we de producten in uitermate kwaliteit kunnen aanbieden voor een eerlijke prijs.

De inkopers op de vleesafdeling zijn er dagelijks mee bezig om de beste kwaliteit vlees van over heel de wereld in te kopen. Dit gaat vaak via leveranciers in Nederland. Als dit vlees bij G&B wordt geleverd, wordt het verwerkt naar de wens van de klant. Zo is het mogelijk om het vlees te:

  • Portioneren op gewenst gewicht;
  • Verpakken naar wens;
  • Marineren naar wens.

U kunt dus wel stellen dat G&B zoveel mogelijk werkzaamheden zelf uitvoert, om ervoor te zorgen dat de kwaliteit altijd op nummer één blijft staan.

Australisch grainfed Clare Valley Signature

In het zuiden van Australië, waar grote delen landschap vlak zijn ,worden de ‘Clare Valley Signature’ runderen gehouden. Groene weiden en toegang tot schoon drinkwater zijn belangrijke factoren voor gezond vlees. De runderen worden minimaal 100 dagen afgemest met verschillende graansoorten.

Clare Valley heeft de gehele keten in eigen beheer, van opfok van de Angus runderen tot aan het verpakken van het eindproduct. Zij werken met het Angus runderras. Dit ras is zeer extensief gekweekt. Het Australische Angus beef wordt uit een os (gecastreerde stier) gesneden. Een os wordt vetter en hoe meer vet er aan het vlees zit, hoe beter de smaak is. Met vet bedoelen we de marmering die door het vlees heen loopt. Het Australische rundvlees rijpt op natuurlijke wijze, omdat het al zes weken onderweg is van Australië naar Europa. Wekelijks krijgen wij aanvoer van Australisch grainfed angus rundvlees. Dit zorgt ervoor dat we vrijwel ieder deel vers kunnen leveren.

Graangevoerd Black Angus rundvlees

Alle zwarthuidrunderen zijn praktisch gelijk wat lengte en gewicht betreft. Het verschil van het karkasgewicht bedraagt maximaal 20 cm of 20 kilo. Voor de slacht worden de runderen zo’n 160 dagen gevoerd met maïs. Mede daardoor is de smaak 12 maanden per jaar constant. De karkassen onderscheiden zich door hun krijtwitte vet, het lijkt wel ossewit. Het vlees is dooraderd en vol van smaak, het geeft een zacht en romig gevoel in de mond en is iets minder robuust.

Hereford Uruguay Grainfed rundvlees

In het zuidoosten van Zuid-Amerika grazen de Hereford runderen. Zij hebben eveneens als de Angus runderen toegang tot schoon drinkwater, vers gras dat vol zit met voedingsstoffen en de omgeving heeft een stabiel klimaat. Uruguay staat bekend om zijn veeteelt. De jarenlange ervaring, controle van MOP (Ministerie van Vee, Landbouw en Visserij) en de INAC (National Institute of Meat), het verbeteren van de teelt en het steeds blijven zoeken naar verbetering van het ras, komt ten goede van het vlees. De Hereford runderen zijn maximaal 30 maanden oud bij slachting, waarvan minimaal de laatste 100 dagen afgemest wordt met graan.

Schotse en Iers rundvlees

Zowel Schotland als Ierland beschikt over vruchtbare grond, helder water en een schone lucht. Deze fundamenten zijn de basis voor een perfecte leefomgeving voor runderen. Het Aberdeen Angus ras is in de 19e eeuw gekweekt in het oosten van Schotland. Dit ras is vaak zwart van kleur, vandaar ‘Black Angus’, of rood ‘Red Angus’. De marmering en malsheid zorgen voor een ultiem stukje grasgevoerd rundvlees.

Braziliaans rundvlees

Brazilië is een grote producent wat betreft rundvlees. Hoofdzakelijke runderrassen zijn Zebu, Angus en Hereford. Runderen lopen vrij rond in kuddes en het welzijn van het dier staat voorop. Je kunt alleen het beste vlees leveren wanneer het rund zich op zijn gemak voelt en zijn leefomgeving perfect voor hem is..

Europees grainfed rundvlees

Naast graangevoerd rundvlees uit Australië en Uruguay hebben wij ook graangevoerd rundvlees uit Europa. Dit mooie, gemarmerde vaarzenvlees heeft een mooie structuur en is vol van smaak.

G&B culinair folder

Nieuw-Zeelands lamsvlees Silver Fern Farms

De Nieuw-Zeelandse lammeren worden ondersteund door de Silver Fern Farms belofte van frisheid, malsheid en natuurlijk goede smaak. De dieren worden gehouden zoals de natuur dit bedoelt: vrije uitloop op de weelderige, groene weiden in een van de zuiverste landen ter wereld. De beste voeding is natuurlijke voeding, maar ook respect voor de dieren is zeer belangrijk. Silver Fern Farms heeft alles in eigen hand, de collectieve gepassioneerde Nieuw-Zeelandse boeren en de weiden.

Silver Fern Farms heeft het vermogen om het beste vlees naar uw behoeften te selecteren. De juiste lammeren, de beste delen van het dier, de juiste wijze van uitbenen en het voorbereiden en verpakken van het vlees zijn allemaal onder controle. Hierdoor wordt er altijd aan uw verwachting van kwaliteit voldaan. Het vlees is mals, sappig en elke keer weer heerlijk van smaak.

Hollands kalfsvlees

Echt Hollands kalfsvlees, mals en sappig. Dit doel kan alleen bereikt worden met een juiste samenwerking en continue kwaliteitscontroles. Selecties maken vanaf de geboorte tot aan het kalfsvlees dat verkocht wordt, zorgt voor constante kwaliteit. Het is erg belangrijk dat er een intensieve samenwerking plaatsvindt, tussen kalverhouders en vleesverwerking.

Doordat de kalven in het begin van hun levensdagen apart in stallen staan, kan de boer individueel verzorgen. Onder verzorgen verstaan wij het voeden met melk etc. Het valt zo sneller op welk kalf er minder drinkt of welk kalf er zwakker is. Zo kan er op tijd ingegrepen worden, om te zorgen dat ieder kalf hetzelfde is. Dagelijks komt er een dierenarts op bezoek om de kalven te controleren. Hierdoor wordt er voorkomen dat de kalven ziek worden en eventueel geïnjecteerd worden met antibiotica.

Wij leveren zowel rosé kalfsvlees als blank kalfsvlees. Wat is nou eigenlijk het verschil tussen rosé en blank kalfsvlees?

Een blank kalfje krijgt uitgesloten alleen melk. Het vlees is daarom ook blanker dan het vlees van een rosé kalf. Een blank kalfje is minder dan 8 maanden oud bij de slacht.

Bij rosé kalfsvlees kennen we jong rosé en oud rosé. Jong rosé wil zeggen dat het kalf minder dan 8 maanden is bij de slacht en bij oud rosé is het kalf 8 tot maximaal 12 maanden bij de slacht.

Wij leveren een breed assortiment kalfsvlees, zowel rosé als blank.

Video over kalfsvlees

Hollands Waard varken

Het Hollands Waard varken beschikt over het certificaat Duurzaam Varkensvlees. Het KDV (Keten Duurzaam Varkensvlees) certificaat heeft als doel om boeren te motiveren op een duurzame en verantwoorde manier varkens te houden. Het varkensvlees van KDV is smaakvol vlees dat is geproduceerd met respect voor mens, dier en milieu.

Iberico varkensvlees

De Ibérico varkens worden in het voorjaar met fris gras gevoed. In de zomer krijgen ze een mengsel van gerst en tarwe te eten. En in de herfst krijgt de ham zijn karakteristieke smaak.

Het Ibérico-varkensvlees krijgt steeds meer bekendheid. Deze unieke en luxe producten zijn afkomstig van een uniek en raszuiver dier uit Spanje, dat dankzij zijn zwarte (negra) hoefje (pata) ook wel bekend staat als Pata Negra. Het Iberische zwartpootvarken is vooral bekend vanwege zijn vleeswaren, denk aan de wereldwijde befaamde ham, maar ook het verse vlees van dit dier wordt mondiaal geprezen als het lekkerste varkensvlees.

Het Ibérico-varkensvlees heeft qua smaakbeleving niets te maken met het Hollands varkensvlees. Het Ibérico varken heeft zijn hele leven lang in de bossen gescharreld en heeft alleen natuurlijk voedsel tot zich genomen, zoals eikeltjes. Dit zorgt ervoor dat het vlees goed dooraderd is met het smakelijke vet, dat ook nog eens gezond is vanwege de hoge concentratie Omega 3 en Omega 6 en het vlees past mede daarom in een cholesterolverlagend dieet.

Europees wild

Het traditionele wildseizoen is in Nederland van 15 oktober tot 31 december. In deze periode staat de vleesafdeling van G&B dus ook in het teken van het wild. Jaarlijks proberen wij onze klanten een zo ruim mogelijk wildassortiment aan te bieden. U kunt dan denken aan hert, ree, wildzwijn, duif, haas, fazant of wilde eenden.

Naast hertenfilet van het merk Silver Fern Farms, waarover hieronder meer informatie te lezen is, bieden wij u ook Europese hertenfilets aan. Deze filets zijn afkomstig uit Spanje, Polen of Slovenië. Naast filet bieden wij u ook de andere delen van het hert aan, zoals de bovenbil, technische delen, biefstukken of hammen.

SilverFernFarms hertenfilet

Onze hertenfilet van Silver Fern Farms is afkomstig uit Nieuw-Zeeland. Frisheid, tederheid en een goede smaak zijn kenmerken van dit hertenvlees. De dieren worden gehouden met vrije uitloop op de groene weiden.

Nieuw-Zeeland is een van de zuiverste landen ter wereld. De herten zijn grasgevoerd en worden onderhouden door de Nieuw-Zeelandse boeren. Zij zorgen ervoor dat ieder hert gezond is en voldoende voeding krijgt.

Het hertenvlees heeft een laag vet- en cholesterolgehalte, maar zit wel boordevol vitaminen en mineralen. Een gezond stukje vlees voor iedereen!

Gevogelte

Onder de categorie gevogelte is de kip toch wel het meest verkochte product. Kip bieden wij u in verschillende soorten aan. Ons assortiment bestaat onder andere uit hele kippen, kipfilet, kipdijenvlees of kipsaté. Kipdijenvlees is gemarineerd of naturel verkrijgbaar. Ook kan ervoor gekozen worden om de kip gesneden of in hele vorm te bestellen. Eveneens is het mogelijk om ervoor te kiezen de kippendijen op spies te rijgen.

De kipsaté is eveneens verkrijgbaar in losse vorm of op spies geregen. Wij hebben enkele standaard gewichtmaten in ons assortiment. Wij kunnen de saté uiteraard ook rijgen naar gewenst gewicht en gewenst materiaal spies (hout of staal).

Eend is eveneens een populair product onder de categorie gevogelte. Eend wordt het meest verkocht in de vorm van eendenborstfilet of eendenbout. Deze producten zijn meestal afkomstig uit Frankrijk of in sommige gevallen Hongarije. Eendenlever bieden wij u ook aan, net zoals ganzenlever.

Parelhoen, patrijs en kwartel kunnen we ook onderverdelen in de categorie gevogelte, eveneens als de duif en fazant. De laatste 2 vogelsoorten vallen al onder de categorie Wild.

Vleeswaren en snacks

Zoals bij het kopje ‘proces’ al genoemd is, snijden wij een groot gedeelte van onze vleeswaren zelf. Het snijden van de vleeswaren doen wij altijd op bestelling. Dit betekent dat onze klanten het dezelfde dag nog supervers geleverd krijgen. Het vleeswarenassortiment is erg ruim en bestaat uit alle soorten die u maar kunt bedenken.

Naast vleeswaren hebben we ook een ruim assortiment van snacks te bieden. Denk dan vooral aan allerlei soorten kroketten, zoals garnalen, kaas, rundvlees, kreeft en wild. Naast kroketten hebben we ook bitterballen en frikadellen.