Historie

G&B is in 1998 opgericht door Peter Goedegebure en Marnix Boone. Beide heren waren al werkzaam in de vissector, dus ze deelden de passie voor vis. Van oorsprong was G&B puur een vishandel. Ze zijn begonnen met het verkopen van vis vanuit een garagebox naast hun oude woning. Destijds waren Peter en Marnix buren, via die manier zijn ze met elkaar in contact gekomen en hebben ze besloten samen in zee te gaan.

Wat begon als een parttimejob liep al snel uit de hand, op een positieve manier. Er werden steeds meer restaurants bereikt en overtuigd om vis van hen af te nemen. De garagebox werd al snel ingeruild voor een groter bedrijfspand om hun werkzaamheden nog beter uit te voeren. Het parttime visboer spelen werd eveneens een fulltime job. Het wagenpark werd verder uitgebreid en er werd personeel aangenomen. Via deze weg is alles gaan rollen.

In het jaar 2002 hebben ze voor het eerst een nieuw bedrijfspand laten bouwen. Eenmaal gevestigd in dit bedrijfspand besloten ze hun assortiment uit te breiden met enkele vleesproducten. Dit bleek achteraf een gouden zet te zijn geweest. Hedendaags beschikt G&B over een zeer ruim vleesassortiment van meer dan 1.000 producten. De vleesafdeling is eveneens een zeer professionele afdeling geworden waar vakmensen hun werk verrichten.

In de loop der jaren bleef G&B maar groeien. De strategie die gehanteerd werd, bleek goed uit te pakken. Het bedrijfspand dat in 2002 nieuw werd gebouwd, was al snel te klein. Er werd besloten om ± 200 meter verderop in de straat een nieuw pand te bouwen aan de Kreeft 35. Deze bouw werd afgerond in oktober van het jaar 2009. Eveneens is toen besloten om Marco toe te voegen aan de directie. Marco is iemand met veel ervaring in de visserij, wat G&B veel kennis heeft gebracht. Dit is hedendaags nog steeds zichtbaar.

Op dit moment is G&B nog steeds gevestigd aan de Kreeft 35. Wel zijn we twee verbouwingen verder, wat ervoor heeft gezorgd dat de oppervlakte van het pand ruim is verdubbeld. Dit was nodig omdat de vleesafdeling zo snel uit de voegen groeide, dat het een aparte en professionele afdeling moest worden. Tot op heden opereerden ze vanuit een kleine werkruimte gevestigd in de visloods.

Eind september is de bouw van ons nieuwe bedrijfspand afgerond, gevestigd aan de Wulk 8, gelegen tegenover onze vestiging aan de Kreeft 35. Dit pand is ongeveer even groot als het pand dat er al stond en wordt vooral gebruikt voor het laden en lossen van transportwagens en als opslagplaats voor alle producten uit ons overige assortiment. Eveneens beschikt dit pand over een grote vriezer waar het brood en diepgevroren visassortiment bewaard wordt.